Omtale og mottakelse

IMG_0003

En glad og rørt A. Audhild Solberg mottar ARKs barnebokpris 2014 (og en stoooor sjekk) på ARK Egertorget i Oslo 4. desember 2014. Foto: Magne Tørring

Kampen mot superbitchene ble en umiddelbar suksess da den kom ut i august 2014. Boka slo an hos både anmeldere (se under), bloggere og lesere, og var den nest mest solgte norske barneboka i Norge før jul i 2014.

ARKs barnebokpris 2014 stakk den også av med, etter at en jury bestående av 10 000 skoleelever fra 5., 6. og 7. klasser landet rundt stemte den fram som sin favoritt i konkurranse med fire andre bøker. Boka har også vunnet flere leserkåringer, blant annet Årets bok 2014 og Barnas bokpris 2015, og var superfinalist til Bokslukerprisen 2015/2016. Den er dessuten en favoritt på NRK Supers liste over lesetips fra barn.

IMG_3241

Respons fra barn er gull verdt for en barnebokforfatter – og ekstra stas når den kommer i brevform og ser slik ut! Foto: A. Audhild Solberg

I 2015 kom oppfølgeren Superbitchene driter seg ut. Den tredje boka i serien, Det spøker for superbitchene, ble utgitt høsten 2016, og den fjerde og siste boka, Superbitchenes hemmelighet, kom høsten 2017.

Utlandet har også engasjert seg i Anne Beas kamp mot superbitchene. Kampen mot superbitchene har fått mye oppmerksomhet på bokmesser og er oversatt til åtte språk – svensk, dansk, tysk, fransk, nederlandsk, tsjekkisk, ukrainsk og nordsamisk – noe som er sjelden kost for en norsk roman, uansett sjanger. Superbitchene driter seg ut ble solgt til Sverige allerede før den var skrevet, og er også solgt til Danmark, Tsjekkia og Ukraina. Det spøker for superbitchene og Superbitchenes hemmelighet er solgt til Sverige, Danmark og Ukraina.

Anmelderne om Kampen mot superbitchene:

«OMG! A. Audhild Solbergs debutroman er en sjarmbombe til glede for tolvåringer i alle aldre. (…) Solberg tar det sosiale spillet i klasserommet på kornet. Men det er håndverket som får boka til å skille seg ut i bunken. Den er så godt komponert, så perfekt timet. Solberg vet akkurat når hun kan utbrodere, og når hun må sette opp tempoet. Hun skriver ustyrtelig morsomt, og porsjonerer ut handlingen så effektivt at boka blir umulig å legge fra seg. Du bare må vite hvordan det går. Ikke minst fordi du kjapt finner ut at du bryr deg om disse folka. Til å være en barneroman på 236 sider, er personene imponerende godt tegnet.»
Marie L. Kleve, Dagbladet

“Debutant Anne Audhild Solberg skriver svært vellykket om den klassiske kampen mot de vellykkede (…) Forfatteren har i det hele tatt en svært god evne til å gi karakterene liv og særpreg. (…) Når man skriver en ungdomsbok for svært unge ungdommer, må man være tydelig, og det er Solberg. Samtidig legger hun inn små subtile hint til eventuelle voksne lesere. Solberg er i det hele tatt en svært god forteller, hun behersker spenningshistoriens dramaturgi.”
Liv Mossige, Dagsavisen

«Her har hun truffet blink. Jeg tror mange tolvåringer kommer til å elske å lese denne boka. Den handler om noe mange mellomtrinnselever er opptatt av – mobbing og relasjoner. Den har høy gjenkjennelsesfaktor og den har en deilig moral. Ikke minst er den morsom! Solberg lar Anne Bea tulle med alt, og beskriver morsomme situasjoner og rare personer så det er en fryd å lese. (…) Språket spruter av overskudd og skriveglede, og det går akkurat så godt med Anne Bea som vi håper på hele veien.»
Linn T. Sunne, barnebokkritikk.no (les hele anmeldelsen her)

«Verkligheten är sällan lika enkel, men här fungerar fiktionen som pepp och inspiration. … Boken är skruvad och humoristisk men doftar också alldeles äkta och unken högstadiekorridor.»
Göteborgs-Posten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s